Panowie niestety, ale jak już zostało to wspomniane w tej odpowiedzi, wymagania są określane odgórnie i z każdą aktualizacją i nową zawartością gra kładzie większy nacisk na podzespoły komputera. Stąd ważne, aby wymagania sprzętu były spełnione przynajmniej w minimalnych. Zarówno karta jak i procesor w waszych konfiguracjach nie spełnia minimalnych wymagań, stąd takie zachowanie gry już w samym menu.
Dodatkowo seria kart, której używacie ( lista poniżej) została przez AMD oznaczona jako "legacy" i w skrócie zostały przeniesione do tzw "rezerwy" co oznacza brak dalszego wsparcia ze strony sterowników.
AMD Radeon™ R5 235X,
Radeon™ R5 235
Radeon™ R5 230
Radeon™ R5 220
Radeon™ HD 8470
Radeon™ HD 8350
Radeon™ HD 8000 (D/G warianty)
Radeon™ HD 7000 (HD 7600 oraz poniżej w tym seria dla laptopów HD 7600M)
Co do Twojej konfiguracji, zalecam osobiście dołożenie pamięci RAM do rekomendowanych 16 GB, gdyż gra potrafi szczególnie w ustawieniach ULTRA skonsumować wraz z systemem więcej niż 8 GB Ram-u!
Dodatkowo, spróbuj poniższego obejścia:
Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ)
Zmień nazwę folderuBattlefield 1w biblioteceDokumentyna np.Battlefield 1 kopia
Uruchom ponownie grę również jakoADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folderBattlefield 1wDokumentach oraz sama gra powinna uruchomić się w domyślnych ustawieniach!
Listę solucji na spadki klatek w grze, znajdziesz również w tym wątku na forum.
Może mój sprzęt nie należy do najlepszych bo ma swoje lata i mimo, że nie spełniał minimalnych wymagań gry to gra działała płynnie(nawet podczas Bety) i to nie na najniższych detalach w FHD mialem ok 30-40FPS. Po dodaniu dodatku, nowych map itp dalej było wszystko ok. Nagle weszła jakaś aktualizacja i w magiczny sposób mój sprzęt jej już nie może udźwignąć. Moim zdaniem albo przypadkiem została pogorszona optymalizacja albo jest to celowy zabieg by postarzeć produkty i napędzić rynek (Przykład: przy premierze Call Of Duty Ghosts gra wymagała 6GB RAMu by się uruchomić gdzie sama gra potrzebowałą tylko ok 2GB, dokupiłem RAM a potem nagle po wielkiej burzy w internecie wyłączyli ten ogranicznik. Ile osób zrobiło to samo?)
Witam, zaraz będę pisał na ten temat posta, ale miałem tą samą sytuację po ostatniej aktualizacji, u mnie pomogło wyłączenie obsługiwania direct x 12 w opcjach.
Jakie wy głupoty wypisujecie to głowa mała. Normalnie jakbym dodzwonił się do biura obsługi klienta i rozmawiał z *** pracownikiem który ma kartkę z wytycznymi przed sobą. U mnie menu zaczęło się zacinać zaraz po aktualizacji gry. I nie gadajcie głupot o wymaganiach sprzętowych bo akurat sama gra chodzi płynnie, tylko karty menu przerzucają się w odstępach 30s-1 min. Sterowniki mam aktualne, NA ŻADNEJ INNE GRZE NIC MI SIĘ NIE DZIEJE!. Już nie mówiąc, że gra została "naprawiana" przez Origin. Który notabene nie wykrył żadnych błedów w grze. *** menu po aktualizacji i tyle.
Na wstępie drobna rada i zarazem ostrzeżenie, jeśli nadal będziesz kontynuował wpisy takiej treści to zostaną one usunięte w ramach obowiązującego regulaminu forum!
Co do osób z problemami wolno działającego menu. Jest to problem plików konfiguracji (lokalnie) bądź wadliwie pobranej/zainstalowanej aktualizacji.
Z kroków, które powinny zadziałać to:
WYŁĄCZENIE DIRECTX 12 w menu Zaawansowane (Opcje grafiki) oraz restart gry!
WYŁĄCZENIE V-SYNC (Synchronizacja pionowa) w Opcje grafiki.
WYCIĘCIE (np. na Pulpit) folderu twinkle z katalogu ustawień gry (Battlefield 1w biblioteceDokumenty) i restart gry!
ODŁĄCZENIE PADA przed uruchomieniem gry.
DODATKOWO:
Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ)
Zmień nazwę folderuBattlefield 1w biblioteceDokumentyna np.Battlefield 1 kopia
Uruchom ponownie grę również jakoADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folderBattlefield 1wDokumentach oraz sama gra powinna uruchomić się w domyślnych ustawieniach!
Jak już wspomniałem, wymagania gry są określone odgórnie przed wydaniem, decydując się na zakup tytułu trzeba brać je pod uwagę, gdyż z każdym dodatkiem, zawartością etc.gra wymaga od komputera wydajności określonej przez studio, więc miejcie to na uwadze. Wymagania najnowszych gier zawsze idą w górę, wraz z rozwojem kart graficznych, procesorów itp. Postępu nie zatrzymamy....
Po najnowszej dzisiejszej aktualizacji sa freezy menu. Zadne kroki zawarte w tym watku nie pomogły. Mam dość tej, Nie dość ze sa spadki fps to jeszcze teraz menu sie zacina. Mozna odzyskac jakoś pieniadze za premium??? Wydałem na gre 338 zł a od 9 miesięcy nie moge normalnie grac!!! Moj komp
Ok. Mozna miec nadzieje ze w lutym to zostanie naprawione? Sprawe ze zwrotem premium zalatwilem. Fajnie ze sie udalo. Jak bedzie kiedys gra dzialac jak nalezy to znow sie zaopatrze w premium
About Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,151 PostsLatest Activity: 3 months ago