Forum Discussion

kaskapelaskaa66's avatar
kaskapelaskaa66
Seasoned Newcomer
5 days ago
Solved

Skradzione konto Origin/EA

Jakieś 13lat temu zakładałam konto na origin. Kupowałam tam wiele dodatków do gier The Sims 4 i co jakiś czas wchodziłam i grałam. Po wielu latach nieobecności chciałam wejść i zobaczyć co tam mam lecz email na który zakładałam konto jeszcze wtedy origin w systemie ea nie widnieje.. zgłaszałam się kilkukrotnie na chat i próbowałam odzyskać konto bo zostało skradzione się okazuje lecz więcej danych jak na jaki adres email było zakładane i datę urodzenia to nie pamiętam.. a podczas weryfikacji zgodności danych ciągle nie mogę przejść weryfikacji bo podaje nieprawidłowe dane. Oczywiście nie mogą mi podpowiedzieć jakie dane są nieprawidłowe. 13 lat temu zakładałam konto wiec wszystkie dane mogły ulec zmianie oprócz oczywiście daty urodzenia. Pomocy co mogę jeszcze zrobić żeby odzyskać konto. Na nim miałam gier za ponad 3tysiace zł 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 days ago

Dzięki za odpowiedź kaskapelaskaa66​ 

Rozumiem i przykro mi z powodu frustracji. Niestety jedyną możliwością w tym przypadku jest alternatywna weryfikacja konta podczas rozmowy poprzez czat. Poprzez forum nie mamy możliwości rozwiązywania tego typu spraw. 

4 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 days ago

Dzięki za odpowiedź kaskapelaskaa66​ 

Rozumiem i przykro mi z powodu frustracji. Niestety jedyną możliwością w tym przypadku jest alternatywna weryfikacja konta podczas rozmowy poprzez czat. Poprzez forum nie mamy możliwości rozwiązywania tego typu spraw. 

• kaskapelaskaa66's avatar
    kaskapelaskaa66
    Seasoned Newcomer
    4 days ago

Już kontaktowałam się z chatem i wiem, że konto zostało skradzione bo mam też nazwę użytkownika swoją i próbując zresetować hasło wyskakuje email jakiegoś ruska... niestety próbując zweryfikować dane konta ciągle się nie udaje bo ja nie pamiętam jakie dane podawałam.. może ten rusek też je zmienił nie wiem co jest na koncie... 

• kaskapelaskaa66's avatar
    kaskapelaskaa66
    Seasoned Newcomer
    4 days ago

Niestety żadnej informacji o zmianie email nie mam możliwe ze zostało usunięte czy cos.. ale na tym email mam zamówienia gier które składałam na to konto origin i co mi to da ?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 days ago

Hej kaskapelaskaa66​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Jeśli na Twoim koncie EA doszło do zmiany maila, to na adres email powiązany z kontem EA została wysłana wiadomość, która pozwala cofnąć tę zmianę. Przeszukaj swoją skrzynkę email w poszukiwaniu tej wiadomości. Razem z tą wiadomością powinnaś również znaleźć potwierdzenia zamówień na dodatki do gry. 

Jeśli nie możesz znaleźć zarówno potwierdzeń zamówień oraz potwierdzenia zmiany maila na koncie EA, znaczy to że sprawdzasz niewłaściwą skrzynkę email. Sprawdź proszę wtedy inne adresy email, które mogły być wykorzystane do rejestracji. 

Featured Places