Forum Discussion

MrButchersky's avatar
MrButchersky
Seasoned Novice
2 days ago

Ultimate Team - wysoki ping (100-150+)

Cześć,

od kilku tygodni, w trybie Ultimate Team mam ping na poziomie 100-150 wzwyż. W innych grach nie mam żadnego problemu. Resetowałem ustawienia sieciowe. Na PC korzystam poprzez kabel LAN.

Próbowałem różnych wskazówek z pootwieranych już wątków i cały czas nie wiem co może stanowić problem.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

2 Replies

• Cześć EA_Kalina​,

dziękuję za próbę pomocy. Wspomnę, że użyłem chyba wszystkiego co się dało, a co było zawarte w temacie: Jak poprawić połączenie w EA SPORTS FC™.

Wczoraj pokusiłem się o reset routera, pobrałem też do niego aktualizacje oprogramowania. Dziś wypróbowałem też jednak mecz na WiFi (bez zmian).

DNS zmieniłem praktycznie w pierwszej kolejności na rekomendowane w tutorialach.

Obawiam się, że dalej nie wiem co stanowi problem. W innych grach wszystko jest bez zarzutu. W zał. wyniki ostatnich meczów. Problemy nie występują od początku edycji. Raczej od dwóch miesięcy [?].

Co jeszcze mogę zrobić?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej MrButchersky​ 

Widzę po screenie, że sam ping w teście jest niski, więc problem raczej nie leży w “szybkości internetu”.

Na początek spróbuj odświeżyć połączenie - zamknij grę, wyłącz PC na chwilę, zrestartuj router i odczekaj ok. 3 minuty przed ponownym uruchomieniem. Potem sprawdź jeszcze jeden mecz. Jeśli grasz po LAN, to dobrze, ale możesz dla testu spróbować też Wi-Fi (2,4 GHz i 5 GHz), żeby zobaczyć czy coś się zmienia.

Warto też sprawdzić, czy w tle nie działa coś, co używa sieci (np. aktualizacje, przeglądarka, launcher), bo w FC to potrafi podbić ping tylko w meczu. Dodatkowo spróbuj zmienić DNS na Google DNS albo Open DNS - u części graczy to poprawiało routing do serwerów.

Daj znać, czy po restarcie coś się poprawiło.

Featured Places

Node avatar for FC 25 Problemy techniczne

FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 20 hours ago
1,705 Posts