Forum Discussion

4WBWMOJEJPACE's avatar
4WBWMOJEJPACE
New Novice
2 months ago

CRASHE I LAGI

Nie wiem jak inni mają, ale ja od Fify 22 mam tak, że dostaje losowo ścinki na minutę/dwie, gra dalej leci i przeciwnik mi strzela 4 bramy, bo nie mam jak zareagować, internet mam przeciętny i rzadko mi laguje przez internet, a komputer mam powyżej zalecanych. Nie mam bladego pojęcia co mam zrobić, żeby na spokojnie zagrać. Jeszcze w tej nowej edycji doszło do tego, że crashuje mi grę losowo nawet nic nie ścięło i widzę nagle mój pulpit bez żadnego komunikatu przez co tracę rangę. Dajcie mi jakieś tipy jak to naaprawić

7 Replies

• no jedyne rozwiązanie to zakup konsoli, pozdrawiamy zespół EA :DDDDDDDDD

• 4WBWMOJEJPACE's avatar
    4WBWMOJEJPACE
    New Novice
    2 months ago

Ścinki jak i crashe też znajdują się w trybach offline również, nawet jak ustawię na średnie ustawienia, gdzie w nowe produkcje gram na bardzo wysokich, jak nawet wymagania są na wyższej półce od EAFC. Poniżej przesyłam DxDiaga i ocenę jakości połączenia, tylko niby te połączenie w niektórych meczach są na wysokim poziomie, a czasem mi wyskakuje 220 pingu lag na minutę mija chwila znowu działa rozgrywka, później znowu lag rozgrywka znowu działa i crash. Dodam jeszcze jeden błąd który zaczął się objawiać, czyli dźwięk. Nie pierwszy raz mam tak, że jak odpalam mecz to nagle moje słuchawki zaczynają trzeszczeć i to nie tak, że wadliwy sprzęt, bo dopiero jak zatrzymam mecz magicznie słuchawki działają i nie ma trzeszczenia, odpalam znowu i to samo.

• Dellivicius's avatar
    Dellivicius
    New Rookie
    2 months ago

Z dźwiękiem mam podobnie. Ponad to już zgłaszałem też, że gra tnie się w menu, również offline

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

4WBWMOJEJPACE​ Obecnie masz zainstalowaną najnowsza wersję sterownika GPU - czy możesz przetestować wcześniejsze wersje sterowników, które zgodnie z informacjami od naszych graczy znacznie wpływają na rozgrywkę w FC 26.

Zauważyłam także bardzo małą ilość wolnego miejsca na dysku C. Spróbuj zwiększyć ilość wolnej przestrzeni by stanowiła 15-20%.

To „trzaskanie” w słuchawkach przy starcie meczu wygląda na dwie rzeczy naraz: po pierwsze bardzo stary sterownik Realtek (2020) + ogólnie stary Windows 10 (22H2 na bazie 19041), po drugie kłótnie na USB — w logach masz błędy „LiveKernelEvent USBHUB3”, czyli port/sterownik USB potrafi przydusić dźwięk dokładnie wtedy, gdy gra mocno obciąża GPU/CPU.

• Cofnąłem sterowniki do starszej wersji, z dysku C wyczyściłem nawet do 32% dysk C, nie wiem czy sterownik realtek trzeba aktualizować jak urządzenie wyjściowe mam na HyperX, ale to mniejsza. Grałem dwa mecze jeden na lekkich ścinkach, a drugi bez ścinek, ale crash. Może jakaś inna porada jak to naprawić
    Edit: Rozgrywka dopiero zaczęła działać lepiej dopiero po poradniku od innej osoby, żeby ustawić v-synca na 33%, 60 fps i render na 83, lecz i tak występuje ten lag tylko zamiast na minutę/dwie to na kilkadziesiąt sekund oraz rzadziej występuje, a nie co mecz, ale no i tak lepiej jakby nie było takiego czegoś 

• EA_Kalina​ mógłbym dostać odpowiedź, bo czekam 8 dni, a błąd przez ten nowy update jeszcze bardziej się nasilił, ustawiłem na najniższe i, i tak laguje, a rozgrywka wygląda okropnie. Odpowiadam normalnie, bo widziałem osoby co zdenerwowane wypisywały i opisywały swoje problemy, a ja bym w końcu chciał rozegrać mecz bez żadnych lagów i innych ścinek

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 7 minutes ago
971 Posts