Forum Discussion

piwkopaliwko6's avatar
piwkopaliwko6
Rising Traveler
1 month ago

Fc26 spadki fps w środku gry

Niedawno zakupiłem FC26 przez platformę Steam i napotykam poważne problemy wydajnościowe. Po pierwszej połowie meczu FPS spadają do około 5–10, co uniemożliwia dalszą grę bez restartu. W tym czasie użycie GPU skacze od 1% do 100%.

Moja specyfikacja:

• GPU: RTX 3050 Ti
  • CPU: i5-11400H
  • RAM: 16 GB

Z moich obserwacji wynika, że sprzęt w pełni spełnia zalecane wymagania, a problem jest powiązany z memory leakiem w grze. Stabilną rozgrywkę przy 60 FPS mogę uzyskać tylko przy ustawieniach graficznych na Medium – każda próba ustawienia wysokiego renderowania powoduje opisany spadek FPS.

Proszę o pomoc lub informację, czy istnieje planowany patch rozwiązujący ten problem, ponieważ na forach graczy wątki o podobnych błędach pojawiają się od kilku miesięcy.

30 Replies

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Rising Traveler
    1 month ago

Oho klasyk wrócił. A spróbuj zagrać kilka szybkich meczy na średnich ustawieniach. U mnie na średnich daje radę grać ale gdy tylko wszedłem w ultimate team zaczęło lagować

A i zobacz może czy jesteś w stanie na wysokich grać na arenie treningowej bo u mnie gdy gram trening to działa dobrze

• vartener's avatar
    vartener
    Rising Novice
    1 month ago

Tylko nie wiem czy to u mnie zadziała bo nie mam tego klasycznego problemu jak u innych że w połowie meczu dopiero spadaj fps bo ja mam tak że albo od razu po wejściu do gier albo np po 3 godzinach grania i już nastepnego dnia może być normalnie. Poprostu dzieje sie to w randomowych momentach, ale sprobuje. 

EA_Kalina​  masz jakieś porady albo wiesz o co chodzi?

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Rising Traveler
    1 month ago

Udało mi się zagrać 1 cały szybki mecz na wysokim renderowaniu ale jak tylko wróciłem do menu wróciły 4fpsy… i konieczny restart

EA_Kalina​ błagam zróbcie coś z tym bo to nie jest problem z naszymi sprzętami tylko z waszą grą

• Od mniej więcej dwóch tygodni nie da się grać w tą grę. Początkowo myślałem, że to wina internetu, jednakże jest to niemożliwe. Podczas gry fpsy spadają mi do 5-10. Nie ma znaczenia czy jest to pierwsza gra po odpaleniu czy 15. Wcześniej grałem na najwyższych ustawieniach graficznych, a teraz na najniższych nie da się grać. To jest jakiś nieśmieszny żart, że nie potraficie ogarnąć tej gry.

• pelson123q's avatar
    pelson123q
    Seasoned Rookie
    1 month ago

Moja gra aktualnie skończyła się na tym że od 5 miesięcy siedzę na web appie bo nic więcej nie działa xDDDD

• Godesti77's avatar
    Godesti77
    Rising Newcomer
    1 month ago

Boszeee,mam taki sam problem ,ale przestałem marudzić ,bo sobie rozwiązanie zrobiłem .

msi afterburner lub inny do mierzenia klatek gry fps i w grze w menu widzę że jest 30 klatek i tak ma być,odpalam na dzień dobry szybki mecz i widzę i wiem że spada np.do 8 klatek ,wyłączam mecz i znów szybki mecz,tak aż do skutku z kilka razy ,może i nawet z 7 razy i wkoncu kiedy znów widzę w menu 30 klatek to już się ustabilizowsła mogę sobie wejść w ultimate team i grać cały dzień,gram już tak od miesiąca i działa ,po tej sekwencji zawsze gram cały dzień bez problemu

pozdrawiam

laptop msi grafika 3050 titanium 

ps .nie zrobiłbym mojej drużyny bez tego tymczasowego rozwiązania 😉😎

Pozdrawiam

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 6 hours ago
1,306 Posts