Forum Discussion

Majami12_PL's avatar
Majami12_PL
New Novice
7 months ago

Notoryczne spadki FPS RTX 3050TI

Czołem !

Otóż od ostatniej aktualizacji mam problem z FC 26, mam notoryczne spadki fps w drugiej połowie, jak i nieraz na początku meczu. Wcześniej miałem ten problem raz na jakieś kilkadziesiąt meczy. Od kilku dni nie da się pograć, dziś udało mi się zagrać 2 mecze po czym znowu spadają fps.
Temperatury GPU jak i procesora wynoszą maks 66 stopni.
Nie wiem co się dzieje, było dobrze jest do **bleep**, moglibyście pomóc ewentualnie naprawić ?
Próbowałem już wszystkiego, włącznie z obniżaniem sterowników do grafiki. 

Problem narasta a ja chciałbym pograć, zwłaszcza że wydałem trochę kasy na tą grę i niestety nie da się w nią grać.

dorzucam dxdiag 

Specyfikacja:
Procesor:  11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz (2.69 GHz)

Ram: 16 GB

Grafika: RTX 3050 Ti

24 Replies

• bl382fhbxwwz's avatar
    bl382fhbxwwz
    Seasoned Newcomer
    7 months ago

Nie dajcie sobie wmówić, że wina leży po Waszej stronie. Ekipa od EA zmienia narrację, przecież ten sam problem występuje od początku, później był wyeliminowany, a jeszcze później wrócił. Ja cofnąłem płatność z paypala i w przyszłym roku robię też zakup przez ten sam serwis, bo inaczej to mają wywalone i ciężko o zwrot kasy.

• Ja nie chcę zapeszać ale u mnie problem nagle zniknął, zagrałem 12 meczów gauntleta, 3 mecze rivals bez żadnych problemów. Dziś jeśli nic się nie wydarzy czeka mnie pierwsza LW... żałuję tylko, że akurat wtedy gdy minęły zadania na 1 pulę icon swapów i nie uzyskam Ronaldo... byleby środowa aktualizacja znowu tego nie popsuła. Gram na zablokowanych 60 klatkach, skali renderowania 90, rozdzielczości 1366x768, ustawienia niskie i od wczoraj jakby gra w ogóle nie obciążała mi komputera bo są bardzo małe obciążenia i temperatury. EA_Kalina​ nie da rady nic zrobić z tymi icon swapami? Nie mogliśmy grać w pierwszej puli w żaden tryb online, a te swapy by chociaż trochę zrekompensowały pół roku frustracji spowodowanej sytuacją związaną z input delayem i spadkiem fpsów. 

• Cezar20PL's avatar
    Cezar20PL
    New Traveler
    7 months ago

Na spokojnie, moje Eldorado potrwało dwa dni i gra znowu wróciła do stanu totalnej nieużywalności włączając w to Squad Battles (gra przycina non stop i w drugiej połowie niemal zawsze fpsy spadają do 15-25, obiążenie GPU 99%), fajnie, że chociaż jedną Ligę weekendową zagrałem w miarę normalnie. Poczekam do jutrzejszego patcha i jeśli nic to nie zmieni piszę do UOKiK i będę zbierał innych użytkowników na facebooku i redicie z Polski z podobnym problemem. Gra pomimo spełnienia wymagań sprzętowych podanych przez producenta nie działa, naraża mój sprzęt przez fatalną optymalizację na uszkodzenie GPU, support pomimo licznego zgłaszania problemu od pół roku nie potrafi pomóc, cały czas szukam tylko by móc normalnie zagrać... nie komentuję już nawet gameplayu bo ja się cieszę jak gra mi chociaż chwilę chodzi PŁYNNIE. Szczerze jeszcze tak żenującego spektaklu nie widziałem, skala problemu jest ogromna patrząc na forum polskie i angielskie i nawet jeśli UOKiK nic z tym nie zrobi to nie mogę patrzeć co się dzieje, z serią z którą wychowywałem się tyle lat... jest końcówka lutego xD połowa życia FC26, a my nie możemy grać XDDD i szczerze nie wiem kto jest większym frajerem, EA czy ja ciągle próbując w to grać zamiast pograć w inne poważne produkcje szanujące swoich klientów. 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 month ago
1,567 Posts