Forum Discussion

ANATOMYop's avatar
ANATOMYop
Rising Newcomer
1 month ago

Rivals - parę sekund opóźnienia, nie da się grać

Witam serdecznie, nie jestem w stanie grać meczów w RIVALS, pierwsze 3 minuty meczu jest w miarę ok, natomiast w okolicy minuty 5 meczu zaczyna się zabawa, wszystkie moje akcje na kontrolerze, np. podanie, jest oddawane po paru sekundowej obsuwie. Dotyczy to każdego ruchu, podania strzału, nie da się grać w ogóle, w przypadku utraty gola, wszystko wraca do początku i przez parę sekund niby działa, żeby za chwilę się zepsuć, analogicznie w przypadku gdy proszę o przerwę. Próbowałem stworzyć nowy skład, taktykę, grałem zawodnikami pierwszy raz, bawiłem się również opcjami graficznymi w grze, panelu Nvidia itp. Nadmienię, że inne tryby np. Battle SQ działa bez zarzutu (no może oprócz nachalnego utrzymywania piłki przez SI, ale nie o tym teraz). Gram na PC, internet po kablu - światłowód. Nvidia 5060, INtel i9. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam serdecznie.

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej ANATOMYop​ 

Dzięki za twój post oraz listę kroków, które masz już za sobą. Jeśli to nie problem dorzuć jeszcze swój aktualny DxDiag.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Dzięki za DxDiag ANATOMYop​ 

Pierwsza sprawa – Twój laptop ma przełączaną grafikę (Intel UHD + RTX 5060). W DxDiag widać, że system potrafi w trakcie gry zmienić aktywny układ lub tryb oszczędzania energii. W Rivals, gdzie animacje są bardziej dynamiczne, takie przełączenie może dać efekt jak u Ciebie.

Druga sprawa – masz kilka wpisów LiveKernelEvent i BlueScreen 9f, które wskazują na krótkie „przywieszenia” sterowników, głównie tych związanych z kartą sieciową lub zarządzaniem energią. To też potrafi przeciąć na moment połączenie gry z serwerem i potem przywrócić je z opóźnieniem.

Na start zrób prosty test: zamknij FC, uruchom laptop ponownie z podłączonym zasilaczem, ustaw tryb zasilania na Najwyższa wydajność i w panelu NVIDIA upewnij się, że FC 26 ma wymuszoną kartę RTX. Dodatkowo sprawdź spójność systemu pod kątem błędów za pomocą kontrolera plików systemowych.

• elbendero85's avatar
    elbendero85
    Rising Novice
    1 month ago

EA_Kalina tu wina leży po Waszej stronie bo wszystko było dobrze do czasu ostatniego patcha od tego momentu pojawiły się lagi na PC w rivalsach. Także proszę nie męczcie ludzi, żeby szukali winy po swojej stronie, tylko naprawcie wreszcie tą grę. Wy nie robicie tego charytatywnie tylko ktoś Wam płaci i to nie mało za kupno niegrywalnej gry. To jest skandal. 

• sikora69's avatar
    sikora69
    Rising Newcomer
    7 hours ago

Witam. FC26 nabyłem 10 stycznia na platformie Steam i zainstalowałem na PC. Do dnia 21 stycznia kiedy nastąpiło pobranie aktualizacji wszystko było ok. Od tamtej pory w meczach online tzn. Rivals i Sezonach nie da się grać ponieważ występują duże opóźnienia w działaniu pada. W trybie Rush działa dobrze. Próbowałem reinstalacji gry ale nie pomogło. Zainstalowałem grę na innym kompie, też  to samo. Dodam że w FC25 wszystko działa dobrze. Dlatego uważam iż powodem zaistniałej sytuacji jest wyżej wspomniana aktualizacja. Proszę o podjęcie kroków w celu naprawienia problemu, tym bardziej że zauważyłem jak dużo osób na tym i na innych forach uskarża się na ten problem. Nie po to płacimy jednak duże pieniądze za produkt z którego nie możemy w pełni korzystać. Pozdrawiam.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 23 minutes ago
1,204 Posts