Forum Discussion

ziapka21's avatar
ziapka21
Rising Traveler
1 day ago

spadki fps

nie wiem co się dzieje gram mecz squad battles i wszystko płynnie i jest spoko ale w pewnych momentach a szczególnie przy główkach obronie czy strzałach piłkarz jakby mi zwalnia na jakiś bardzo mały moment ale taki moment że to widać jak piłkarz skacze w Slow motion albo strzela z takim lekkim zwolnieniem albo broni tak samo jak u strzałów i nie wiem czy mam zwidy czy coś jest nie tak robiłem już wszystko z poradników usuwam aplikacje w tle zaistalowałem nowy sterownik ale nic 

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    16 hours ago

Hej ziapka21​ 

Jest kilka rzeczy, które warto jeszcze sprawdzić, jeśli tego nie robiłeś:

• upewnij się, że odświeżanie ekranu w Windows i w grze jest ustawione na tę samą wartość (np. 60 Hz),
    • jeśli masz włączone V-Sync lub G-Sync/FreeSync, spróbuj tymczasowo je wyłączyć i przetestować,
    • sprawdź, czy gra jest uruchamiana w pełnym ekranie (exclusive), a nie w trybie okienkowym bez ramek,
    • jeśli grasz na laptopie, upewnij się, że gra korzysta z dedykowanej karty graficznej, a nie zintegrowanej.

Jeśli masz możliwość podeślij swój DxDiag.

• piwkopaliwko6's avatar
    piwkopaliwko6
    Seasoned Rookie
    14 hours ago

Mam ten sam problem. Mam jeszcze duże spadki fpsów w cutscenkach, przerywnikach czy powtórkach goli. Co więcej gra ciągle sama zmienia i ustawienia graficzne dając wszystko na wysokie. Ustawiłem plik fcsetup.ini na ,,tylko do odczytu” ale za każdym razem wraca z powrotem. 

• ziapka21's avatar
    ziapka21
    Rising Traveler
    13 hours ago

włączyłem tą synchronizaję pionową i zaczeło działać coś ale to nie znaczy że działa trzeba więcej meczów a ja zagrałem 1 bez synchronizacji tragedia właczyłem ją drugi mecz i działa tylko licznik FPS mi się zablokował Nvidia ale jak działał to cutscenki spadało do 40 i wracało na 60 a tak to po główkach 60 i strzałach 60 i obronie 60

• ziapka21's avatar
    ziapka21
    Rising Traveler
    12 hours ago

tu i tu i do tego nie wiem czy to też przez to ale ten na samym dole nie pamiętam jak to się nazywa ale też jest wył /wł i nie wiem nie powiem ci czy to też ale włączyłem i działa coś ale nie mówię że działa bo u mnie jest tak że działa przez miesiąc dwa i później znowu coś i nie mówię że u ciebie to zadziała nawet chcę pomóc ale nie tak że później nic się nie zmieni więc gwarantu nie daje ale możesz zrobić możesz nie musisz bo nie wiem czy to czy coś innego

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 4 hours ago
1,218 Posts