Forum Discussion

JP_Shadowek's avatar
2 years ago

Znikające tekstury drogi itd

Witam obecnie mam problem z nfs heat nie da się grać niestety. Jadąc szybciej niz 250km/h tekstury zaczynają znikać i się bugować drzewa krzaki droga budynki wszystko przy wjezdzaniu do tunelu uderzam w ściane zbugowanych tekstur próbowałem już reinstallować gre, clean boota, restart systemu, oraz aktualizacje sterowników i nic to nie dało mam komputer który powinien być w stanie uciągnąć gre gtx 1060 6gb i I5-9400f także nie wiem co może być problemem i powodować znikanie tych tekstur ale nie jestem w stanie normalnie grać jeśli jest jakieś rozwiązanie poprosze pięknie o pomoc z góry dziękuje pozdrawiam.

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @JP_Shadowek 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Jeśli to możliwe prześlij nam proszę nagranie ukazujące problem który napotykasz podczas gry. (w miarę możliwości w postaci linku do YouTube)

Czy dzieje się to w konkretnej części gry/miasta?

Czy problem pojawia się przy użyciu dowolnego samochodu? 

Prześlij nam również plik DxDiag. 

[Info] Jak wygenerować raport DxDiag 

• Przesyłam linka oraz dxdiag. 
    https://youtu.be/iyZFzM4kbpc?si=z2bT3eYPxBURdbXI

A jeśli chodzi o grę to dzieje się to wszędzie gdzie pojadę w każdym miejscu na mapie miasta obrzeża no wszędzie gdzie potrafię się rozpędzić do dużych prędkości i tak dowolnym autem nie zadnym określonym 
    na filmiku nie ma problemu z tunelami gdzie uderzam w ściane zbugowanych tekstur ale moge też nagrać 

Ale odkryłem ze to sie dzieje tylko na ea ponieważ ja mam gre na ea a mój kolega ma na steamie i dał mi pobrać sobie na steamie Need for speeda i problemu nie było nic się nie działo

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Dzięki za filmik oraz przesłany plik DxDiag @JP_Shadowek 

Twój komputer wyposażony jest w dwa dyski twarde. Czy gra zainstalowana jest na dysku SSD, czy HDD?

• tak Komputer jest wyposażony w 2 dyski a gra jest zainstalowana na ssd 

Też pytanie mam czy gdybym usunął pliki savea to czy mogło by to coś dać?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Dzięki za odpowiedź @JP_Shadowek 

@JP_Shadowek  napisał/a:

Też pytanie mam czy gdybym usunął pliki savea to czy mogło by to coś dać?

Trudno jednoznacznie stwierdzić, bardziej skłaniam się ku temu, że jest to problem związany ze sprzętem i/lub oprogramowaniem na Twoim komputerze. 

@JP_Shadowek  napisał/a:

Ale odkryłem ze to sie dzieje tylko na ea ponieważ ja mam gre na ea a mój kolega ma na steamie i dał mi pobrać sobie na steamie Need for speeda i problemu nie było nic się nie działo

Mógłbyś proszę nieco rozwinąć jak wyglądała ta sytuacja? Grałeś korzystając z zapisu gry kolegi, czy zaczynałeś grę od zera? Rozumiem również, że grę zainstalowałeś na swoim komputerze, od nowa?

Sprawdź proszę jeszcze czy problem będzie pojawia w momencie kiedy zwolnisz miejsce na dysku, gdzie zainstalowana jest gra. 

• jak najbardziej moge opisać co dokładnie zrobiłem. Tak zainstalowałem grę ponownie na czysto ze steama kolegi i grając na jego zapisie nie miałem takiego problemu jak na moim savie który jest na ea a jeśli chodzi o zwalnianie miejsca z ssd to wątpie by coś to pomogło bo gdy restartowałem komputer to miałem tylko nfs pobranego na ssd i problem nadal występował po to też  restartowałem komputer by na czysto sprawdzić czy coś to da gdy nfs będzie pobrany tylko na komputerze ale nic to nie dało i dlatego napisałem o problemie bo jestem w kropce

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @JP_Shadowek 

Dzięki za szczegółową odpowiedź. 

Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się również po zmianie ustawień karty graficznej. Jeśli wcześniej tego nie zrobiłeś to upewnij się, że do gry wykorzystywana jest dedykowana karta graficzna. 

Możesz również zmienić domyślne wartości zasilania dla karty graficznej: 

Setting "Power management mode" from Normal to Maximum Performance

Spróbuj również uruchomić komputer w trybie czystego rozruchu, odciążysz w ten sposób procesor, który powinien pomóc przy ładowaniu szczegółów w grze. 

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

Featured Places

Node avatar for NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.Latest Activity: 8 days ago
1,532 Posts