Forum Discussion
34 Replies
Mam ten sam problem i nie wiem co mam zrobić
mam ten sam problem i pół dnia próbuje coś z tym zrobić ale totalnie bez skutku ://
Witam,
Od paru dni mam problem z uruchomieniem The Sims 4 poprzez EA app. Za każdym razem wyskakuje mi okienko "Będziesz potrzebować nowej aplikacji, aby otworzyć ten link typy com. epicgames.launcher".
Teoretycznie przekieruje mnie wtedy do sklep Microsoft ale tam nic nie znajduje.
W czym może być problem? Próbowałam odinstalować i zainstalować od nowa ale to nic nie pomaga. Sims 4 to jedyna gra, która ma taki problem.
- EA_Kalina2 years ago
Community Manager
Hej @graczodswieta
Daj nam znać czy The Sims 4 została dodana do Twojej biblioteki gier EA, z poziomu konta platformy Epic?
Jeśli tak spróbuj przeinstalować Epic Launcher raz jeszcze - link do pobrania znajdziesz tutaj.
Koniecznie daj znać jak poszło. Pozdrawiam,
_Kalina
Witam. Za każdym razem jak próbuje włączyć aplikację the sims 4 to pokazuje mi, że musze pobrać Epic Games mimo, że nie mam tam zakupionej żadnej gry (w tym simsów). Jak mam to naprawić?
Hej, dzisiaj weszłam na mój origin i próbowałam włączyć grę. Nie mogłam, nawet nie miałam takiej opcji (zdjęcie nr 1).
Potem zobaczyłam, że w mojej bibliotece znajduje się jakby druga kopia Simsów z podpisem Epic Games Store (zdjęcie nr 2.) Próbowałam uruchomić tę grę przyciskiem "graj" ale wyskakiwało mi jakieś powiadomienie z przekierowaniem do linku w stylu: "....com. epicgames.launche....". Weszłam na konto EA przez przeglądarkę i odłączyłam kontro Epic Games, bo nie używałam go nigdy do włączenia Simsów (mam komputer Mac i tam używam do tego Origin). Przy okazji kliknęłam "Napraw grę" i "Zaktualizuj grę", żeby na pewno mieć wszystkie potrzebne pliki.
Po odłączeniu konta nawet nie mogłam kliknąć na ikonkę "graj". (zdjęcie nr 3)
Po konsultacji z czatem EA (wg mnie jest beznadziejny, sorki), zrobilam wszystko co musiałam- pobrałam aplikację do resetowania Origin i jej użyłam, odinstalowałam i zainstalowałam Origin, uruchomiłam ponownie laptopa itp, itd. Nic nie pomogło, nadal nie mogę pograć.
Proszę o pomoc, bo spędziłam na tym już 2h i nie ukrywam frustracji.
- kreatora2 years agoHero (Retired)
@zosia455
Jesli nie masz zadnej gry zakupionej w Epic zaloguj sie na swoje konto EA
Kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu screenu i wejdź w USTAWIENIA.
Zjedź na dół screenu i klknij w opcje: "Powiązane konta"- jeśli znajdziesz tam EPIC odłacz te konto od swojego konta EANastepnie uruchom grę ze swojego konta z Biblioteki
- kreatora2 years agoHero (Retired)
Jedynym znanym działającym rozwiązaniem na dziś jest niestety połączenie sie przez czat z EA Help i poproszenie aby usunęli wam z Biblioteki wersję TS4 tę ze Epic.
Dojście do czatu przez opcje Zwrot pieniędzy
Hej.Ogólnie gdy wyszły te darmowe 3 rozszerzenia czy jak to tam to zainstalowałam epic games wszystko jakoś tam ogarnęłam, powiązałam. Wszystko było ok, tylko przeszkadzało mi to ze gdy się loguje to musze się logować i do ea i do epic games. Wiec stwierdziłam ze po prostu usune epic games i konto tam. Lecz gdy się logowałam to musiałam tez tam sie logować a ja chciałam tak jak było wcześniej nawet bez tych rozszerzeń co pobrałam za darmo tylko żeby już nie mieć nic wspólnego z ta aplikacja epic games. Potem trochę poczytałam w internecie i okazało się że trzeba jakoś usunąć powiązanie kont. Ale gdy wchodziłam w to gdzie to miało być to nie było tam epic games, nawet probowałam po usunięciu konta. Niby wszystko usunęłam ale nadal gdy chce zagrać musze logować się do dwóch aplikacji.Proszę o pomoc bo już niewiem co mam robić.
Witam @EA_Kalina
Właśnie w tym problem, że nie miałam i nie mam zainstalowanego Epic Launcher. A The Sims 4 mam jeszcze z aplikacji Origin i z niej była przeniesiona na EA.
Do tej pory The Sims 4 działał normalnie, tylko ostatnio coś się zepsuło.
Czy EA może "wymusić" instalację Epic Launcher?
Pozdrawiam
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 11 minutes ago
- 3 hours ago
- 6 hours ago
- 7 hours ago