Forum Discussion

julinek1234's avatar
6 years ago

Galeria w the sims 4 nie chce mi się otworzyć

.Witam
Mam problem z grą The Sims 4. Pierw nie mogłam się połączyć z siecią, otworzyć galerii i nie miałam również różnych opcji w folderze inne (zdjęcie poniżej), wiec zadzwoniłam na infolinie ea i dopiero 4 osoba była w stanie mi trochę pomóc, odinstalowalam origin, odinstalowałam grę, zainstalowałam the Sims 4 i gra działała, ale tylko do pierwszej gry. Po ponownym otwarciu gry wszystko wraca do początku cała gra się resetuje, tak jakbym ją dopiero kupiła. ( od razu powiem, że mam więcej niż 16 lat i nie posiadam żadnych modow ). Gra zaczyna działać tylko gdy usuwam cały folder the Sims 4 i klikam napraw, ale muszę to robić za każdym razem przed grą. Poniżej znajdują się zdjęcia które pokazują jak to mniej więcej wygląd Proszę o szybką odpowiedź

8 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@julinek1234

Przede wsztskim wylacz usluge OneDrive aby zapobiec arbitralnemu przenoszeniu przez komputer biezacych zapisów w chmure
    Mozesz tez zabezpieczyc folder gry w opcjach One Drive ale nie da sie zastrzec jednego folderu - musialabys zastrzec niestety cały folder Dokumenty

Najlepiej włacz opcje :zapisuj pliki tylko na tym komputerze
    https://support.office.com/pl-pl/article/domy%c5%9blne-zapisywanie-plik%c3%b3w-w-us%c5%82udze-onedrive-w-systemie-windows-10-33da0077-770c-4bda-b61e-8c8e8ca70ac7?ui=pl-PL&rs=pl-PL&ad=PL
    Nastepnie:
    Wysuń myszką folder mods na pulpit. Z folderu gry usun plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie.
    Napraw gre na Origin
    Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
    Uruchom gre i daj znać jak gra bedzie działac bez CC i po naprawie. Byc moze jakies Twoje CC jest juz niekompatabilne z grą po kolejnej aktualizacji i psuje pliki gry,

Nie jestem pracownikiem EA

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@julinek1234 

Twój folder gry jest przesuwany za kazdym razem w inna lokacje przez komputer. Dlatego ga co chwila tworzy nowy folder.
    Aby znaleźć gdzie ten folder znika sprobuj uzyc tego sposobu. 

Zacznij gre i porób jakies zdjecia - uzyj klawisza C aby te zdjecie zrobic.

Nie wychodz z gry ani nie rób sejfu,

Kliknij trzy kropki u gory po prawej i wybierz opcje gry.

Znajdz tam jak wskazano na zdjeciu po lewej Zrzuty ekranu

Tam znajdz sciezke gdzie te zruty ekranu sie zapisują.

To wskaze Ci miejsce gdzie znajduje sie folder ktorego gra własnie uzywa i do ktorego nie bedziesz miał dostepu po wyjsciu z gry. 

• Porobiłam zdjęcia, weszłam w folder gdzie się powinny znajdować lecz jest pusty. Niezbyt rozumiem co mam zrović z tym folderem 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@julinek1234

Jaka jest lokalizacja - sciezka lokacji do tego folderu.
    Przepisz ją proszę.
    Zakladam ze sprawdziłas te sciezke dostepu do Zrzuty ekranu jak na zdjeciu ZANIM wyszlas z gry - natychmiast po zrobieniu zdjęć.i bez zapisywania gry, bo jesli sprawdzilas ja później to ten folder oczywiscie byl juz pusty. Zawartosc juz komputer przeniósł gdzie indziej,

@julinek1234 

Edit:

Jest taka opcja. Zainstalowalas wersje tradycyjna. W momencie zainstalowania utworzyl sie folder wersji Tradycyjnej gry, Sprawdz w Dokumenty/Electronic Arts czy masz dwa foldery gry. Jeden . normalny, stary folder twojej gry i drugi nowo utworzony * gry wersji Tradycyjnej.
    Wejdz w folder Zrzuty ekranu w obu folderach gry i sprawdz gdzie znalazły sie te zdjecia. W stary folderze gry czy w folderze gry tradycyjnej?

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    6 years ago

@julinek1234  

Napisz jaki masz system, MAC'OS czy Windows?

Bo wygląda na drugim zdjęciu i numerze wersji - że używasz wersji Legacy Edition 32-bitową która ma odciętą galerię.

Potrzebny jest raport DXDiag w przypadku Windows - Instrukcja 

• W poniższym zdjęciu wysyłam jak to u mnie wygląda. Folder jest pusty 

Wcześniej miałam dwa foldery teraz mam tylko jeden 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@julinek1234

Podaj prosze jak prosi Ti_Sento79 DxDiag twojego komputera.

Jesli doradca EA Ci zalecił jak pisalas w pierwszym poscie zmiany wersji gry na wersje 64 bitowa to mysle, ze Twoj komputer nie powinien uzywac wesji Tradycyjnej gry ale to mozna dopiero potwierdzić po sprawdzeniu Twojego DxDiag.
    Jednak zmiana wersji gryna 64 bitowa bez odinstalowania tej wersji Tradycyjnej spowodawała prawdopodobnie te błedy ze znikaniem sejfow.
    Czyli rada osoby z EA była dobra ale niekompletna. Byc moze ta osoba zakladala zw wiesz ze powinnas reinstalowac gre,
    Na dzis to wyglada tak ze zaczynasz gre w folderze gry wersji 64 bity a potem twoje sejfy sa przerzucane do folderu wesji gry Tradycyjnej i znikaja - byc moze ten folder został gdzies przesuniety. A ty znow zaczynasz gre w folderze wersji normalnej 64 bity, gdzie twoich poprzednich zapisów juz nie ma.
    Jesli twoj DXDiag potwierdzi ze nie powinnas uzywac wersji Tradycyjnej gry to jedyna opcja bedzie odinstalowanie calej gry i  pobranie jej na nowo NIE pobierajac i nie  instalując wersji Tradycyjnej, Poniewaz niestety nie mozna odinstalowac jedynie tej jednej wersji Tradycyjnej , a całej gry nie - ma to zwiazek z aktualizacjami..
    Ale na razie proszę podaj ten DxDiag

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 13 days ago
7,708 Posts