U mnie jest błąd zapisu 532:ffc0ef5b:2bf3f7ac. Przez kilka dni w ogóle nie włączałem Simów, bo gra się raz zapisała, raz nie. Bez żadnych komunikatów. Dałem więc sobie z nią spokój. Ale wczoraj sprawdziłem jeszcze raz.
1. Sprawdziłem w defenderze. Jest wyjątek na Origin, i The Sims 4.
2. Odinstalowałem Origin
3. Ściągnąłem i zainstalowałem nowy Origin.
4. Przez Origin przeprowadziłem deinstalację całej gry łącznie z dodatkami.
5. Usunąłem z Dokumentów katalog The Sims 4
6. Zainstalowałem ponownie grę przez Origin.
7. Zacząłem grać od zera tak jak to Maxis wymyślił - goły niemowlak: bez żadnych modów, bez starego Traya, baz starych zapisów (zawsze grę zapisywałem przez Zapisz jako... i miałem tylko 3 ostatnie zapisy. Wcześniejsze usuwałem). Grałem Simami stworzonymi przez CAS. Tylko dom wziąłem z Mojej Biblioteki, taki jaki włożył go tam Maxis, bo sam nie buduję.
8. Po ok. 15 minutach grania od zera gra przestała się zapisywać, ale pojawiał się komunikat jak na wstępie. Że błąd zapisu. Ale kody błędu za każdym razem inne. Zawsze na początku jest 532: ale dalej się zmienia.
Nigdy wcześniej takich komunikatów nie miałem. Odkąd zacząłem grać w The Sims. Żadnych komunikatów o błędach. Gra się włączała najwyżej były jakieś błędy w grafice interfejsu lub samych Simów. Znaczyło to, że coś jest z modami. Jak się gra w ogóle nie włączała lub zawieszała w trakcie instalacji też trzeba było sprawdzić mody. Problem z zapisem samej rozgrywki pojawił się u mnie po wrześniowej aktualizacji, a w ogóle gra przestała być grywalna po sierpniowej. Z modami czy bez. Nawet już nie jest grą dla 12-latków. Nie jest w ogóle grą, bo nijak nie działa.
Pozdrawiam