Forum Discussion

Marian_mort's avatar
Marian_mort
Seasoned Traveler
2 months ago
Solved

Niespodziewana blokada konta

Witam,

Dnia 24 października otrzymałem permanentnego bana na koncie (dotyczy gry Battlefield 6), dopiero po zalogowaniu się na konto podany jest powód w postaci "Usprawniania rozgrywki", jednak niczego takiego się nie dopuściłem, a od 2013 roku moje konto jest czyste, nigdy też nie korzystałem z podejrzanego oprogramowania czy hardware.

Sprawa jest o tyle dziwna że nie otrzymałem nawet emeila z informacją o blokadzie konta, co więcej po sprawdzeniu przygotowanych i pobranych danych konta nie ma tam żadnej zarejestrowanej aktywności związanej z systemem antycheaterskim. Support niestety też nie pomaga na oficjalnej ścieżce (ea help), a moje odwołanie jest od kilku dni przerzucane miedzy bliżej nieokreślonymi działami. Co mnie martwi, to że wiele graczy zgłasza ten sam problem, linki poniżej do forum ea

https://forums.ea.com/idea/battlefield-6-bug-reports-en/account-ban---no-violation/12751202?topicRepliesSort=postTimeDesc

https://forums.ea.com/discussions/ea-forums-general-discussion-en/banned---stuck-in-loop---not-showing-on-help-pages/12736036?topicRepliesSort=postTimeDesc

https://forums.ea.com/discussions/battlefield-6-general-discussion-en/i-was-just-banned-in-bf6/12735886

Co szczególnie niepokojące to doniesienia o tym że odpowiedzi są zautomatyzowane lub po prostu gracze tychże nie otrzymują, nie ma tam dowodów, czy choćby podejrzeń do których mogliby się odnieść. 

Przyznam że jest mi zwyczajnie przykro, bo jestem fanem serii od lat, grywam od czasu battlefielda 3, moja ulubioną częścią była 4. Akurat teraz gdy po wyjściu z szpitala chciałem sobie trochę pograć zostałem uraczony taką nieprzyjemną niespodzianką. Dlatego proszę o pomoc, chociażby nagłośnienie sprawy ponieważ czytając kolejne doniesienia innych współgraczy tracę nadzieje na rozwiązanie sytuacji.

Jeżeli myślisz że cię to nie spotka - ja też tak myślałem.

• Rozumiemy, że sytuacja, z którą się mierzycie, jest frustrująca. Na forum nie mamy możliwości sprawdzenia szczegółów Waszych kont ani historii zgłoszeń. Jeśli Wasze odwołania zostały już rozpatrzone, oznacza to, że niezależny zespół dokładnie przeanalizował sprawy i nie znalazł podstaw do zmiany decyzji.

Jeśli jednak posiadacie nowe informacje, które mogą pomóc w ponownej weryfikacji, możecie je przesłać, wykonując kroki opisane na stronie EA Help. Tam również możecie śledzić status swoich zgłoszeń.

Pamiętajcie: nie twórzcie wątków ani wpisów dotyczących swoich banów i nie proście znajomych, by robili to za Was. Omawianie działań moderacji jest niezgodne z naszymi zasadami i może skutkować przedłużeniem Waszego bana, a nawet problemami dla osób, które w takiej dyskusji wezmą udział.

- Zasady i wytyczne Forums EA

15 Replies

• danielosia's avatar
    danielosia
    Seasoned Newcomer
    24 days ago

04.11.2025r. dostałem blokadę. Przez EA pomoc nawet nie mogę utworzyć odwołania.

• danielosia's avatar
    danielosia
    Seasoned Newcomer
    23 days ago

otrzymałem takiego samego bana, jak można się od niego odwołać? 
    Bo przez "historia kar" nie mogę. Komunikat nie utworzono sprawy mam od kilku dni.

• Vidm0-PL's avatar
    Vidm0-PL
    Seasoned Scout
    23 days ago

Piszcie do mnie na priv może się zgadamy i razem coś zdziałamy bo tutaj beznadziejna administracja zamiast cokolwiek pomóc to usuwa posty. Kto chętny do wspólnego działania zapraszam. 

• Marian_mort's avatar
    Marian_mort
    Seasoned Traveler
    19 days ago

Dziś 18 dzień mojej blokady, więcej czasu jestem zbanowany aniżeli grałem w samą grę. Od 13 dni "oczekuje na studio" - mimo iż maksymalnie powinno zająć do 10.

• Marian_mort's avatar
    Marian_mort
    Seasoned Traveler
    16 days ago

Ja się z dzisiejszym dniem poddaje - mój ban trwa 21 dni, od 16 mam "oczekiwanie na studio". Chyba najbardziej mnie dobiło że dowiedziałem się o graczach którzy czekają już dłużej ode mnie bo  ponad miesiąc w analogicznej sytuacji. Podsumowując, w ciągu całej sprawy nie otrzymałem ani jednej wiadomości od człowieka, zespołu TOS nie da się dosięgnąć w ŻADEN sposób. EA Help nie pozwala stworzyć żadnej dodatkowej sprawy, nawet w celu doinformowania się czy ktokolwiek pracuje nad moim problemem, wrzuca ją od razu w duplikat lub nawet jej nie tworzy. Na Chacie Live nikt nie jest w stanie wam pomóc, ani nawet tamtejsi konsultanci (nawet ci z TOSu) nie są  w stanie sprawdzić statusu sprawy czy zapytać ludzi "z studia" bezpośrednio odpowiedzialnych za unbany. O tym że na forum nikt nam nie jest w stanie pomóc (czy chociażby dać info tym wyżej że coś jest nie tak) też już pisałem. Wszystkie inne drogi komunikacji są również nieskuteczne, ponieważ dłuższy czas temu zlikwidowano je wszystkie i ich kompetencje przejęło wadliwe EA Help.  Z tego co wiem to EA również nie odpowiada instytucjom państwowym. Na tym etapie kupiłbym nawet kolejną kopie gry, jednak tego nie zrobię bo czemu znowu nie miałbym dostać bana (a przecież nie wiem za co?) i nie móc się od niego skutecznie odwoływać?

O ile rozumiem że tak hermetyczny zespół TOS ma swoje zalety, w końcu ucina możliwość odbanowania po znajomości, dodaje obiektywizmu do sprawy, to w sytuacji gdzie jest on strasznie wolny lub/i gubi tickety kończy się to właśnie takimi przypadkami jak mój. Przy okazji w podobnej sytuacji są osoby które otrzymały perm bana za chat, gdzie często to nie było słownictwo straszne czy wulgarne, ci również nie mogą się odwołać.

Przy okazji w kolejnych dniach otrzymywałem kolejne rangi i osiągnięcia na tym forum, gdy mój problem dalej był nierozwiązany - to już odbieram w złym guście, wręcz z angielskiej komedii.

"Porzućcie wszelką nadzieję wy którzy tu wchodzicie"

[edytowane przez EA_Kuba] 

Ps. "Pokrzepiające" również było kiedy około 10 dnia bana widziałem na yt publiczny film gdzie ktoś biegał z faktycznym wallhackiem+aimbotem, fakt że faktyczny cheater pograł dłużej ode mnie jest śmieszny.

Featured Places