Przeniesienie zainstalowanej gry z płyty na EA
Cześć! Wiele lat temu zainstalowałam The Sims 3 wraz z dodatkami poprzez płyty. Ostatnio naszło mnie na zakup dodatku do gry, jednak sprzedawane są już tylko klucze cyfrowe. Zastanawiam się, czy mogę jakoś „przenieść” TS3 z dodatkami zainstalowane poprzez płyty (czysto na komputer, nie na EA/Origin) na EA i wtedy zakupić jakiś dodatek. Proszę o pomoc, kompletnie nie znam się na komputerowych sprawach.
Jeśli gry były instalowane baaaaaardzo dawno temu, przed czasami "panowania" Origin, to istnieje szansa, że klucze do gier i dodatków nie są jeszcze wykorzystane i można je przypisać do konta EA.
Przypisując klucze do swojego konta, nie musisz wcale instalować gier z płyt, a kupione dodatki (czy to poprzez klucz, lub bezpośrednio poprzez EA App) pojawiają się w Twojej bibliotece i "przyłączają" się do Twojej podstawowej wersji gry.
Musimy po pierwsze sprawdzić, czy Twoje klucze są nadal możliwe do wykorzystania.
Po pierwsze musisz zalogować się do aplikacji EA app swoim kontem EA i sprawdzić czy klucz jest wykorzystany:
https://help.ea.com/pl/articles/orders-and-rewards/redeem-product-and-promo-codes/
Jeśli klucz jest niewykorzystany, przypisz go do swojego konta i zacznij pobieranie (i po chwili możesz już grać).
Jeśli klucz jest wykorzystany, został prawdopodobnie przez Ciebie te lata temu przypisany do innego konta EA. Sprawdź swoje inne adresy e-mail i spróbuj się nimi zalogować w aplikacji EA app.
Jeśli uda Ci się odnaleźć konto/a z grami - skontaktuj się z nami poprzez czat - pomożemy Ci połączyć konta w jedno.
Skontaktuj się z nami również, jeśli nie uda Ci się znaleźć gier, postaramy się pomóc, jednak będzie to wymagało dodatkowej weryfikacji.