Forum Discussion

tym3q's avatar
tym3q
Newcomer
10 hours ago

Potężny problem PS5

Kupiłem PS5 dla narzeczonej ale korzystając z okazji kupiłem też tam FC (zwykle gram na PC) i zastanawiam się jak ludzie na PS5 grają bo różnica jest tak wielka że się w to grać nie da. Jest taki input delay że Ci ludzie to czołgi. Wy tak gracie?

Gram w każdą grę z pingiem 3 ms, według EA mam 99/100 punktów w raporcie jakości połączenia. Od początku fc25 mam ogromne opóźnienie sygnału wejściowego, zmierzone w grze na 0,5 s/1,0 s. Na początku myślałem, że gra jest po prostu powolna i ospała. W 50% przypadków moje ruchy umiejętności w ogóle nie są rejestrowane, a gdy już są, to jest to najwolniejsza animacja w historii, jakby były wykonywane w zwolnionym tempie. Kiedy naciskam podanie, podanie jest rejestrowane tak późno, że przeciwnik może je przechwycić (wypróbowałem to z każdym ustawieniem), odbiory są rejestrowane tak późno, że zawsze chybiają, a zawodnicy z piłką nie biegną, gdy naciskasz R2. Na przykład najprostszą rzeczą jest drybling do przodu, widzisz przeciwnika i unikasz go, obracając się. Moje opóźnienie sygnału wejściowego jest tak straszne, że zawodnik nawet się nie odwraca, a ty dryblujesz prosto na niego. To sprawia, że ​​gra jest niegrywalna do tego stopnia, że ​​cały czas muszę grać, jakbym był w plecy o sekundę. I tak, wypróbowałem wszystkie ustawienia w grze i na konsoli, gram na PS5. Od czasu do czasu gra działa płynnie, gdy wszystko jest rejestrowane na czas i szybko, a gracze czują, że reagują. Czy ktoś ma podobny problem? I czy ktoś wie, co to ma wspólnego?

Robiłem parę podejść, teraz całkiem odpuściłem grę w to na PS5 bo to nie ma sensu. 

No RepliesBe the first to reply

Featured Places

Node avatar for FC 26 Technical Issues

FC 26 Technical Issues

Having issues with FC 26? Join here to find help with connectivity, performance issues, crashes and more.Latest Activity: 46 minutes ago
10,966 Posts