Witam. Mam problem z EA Play oraz próba pobrania The Sims 4. Posiadam wykupionego ultimatea. Krótka piłka: klikam pobierz i nic się nie dzieje. Odpalanie aplikacji przez administratora nie pomaga.
Jesli chcesz zakupic gre to najlepszą opcja jest zakupienie jej w sklepie Origin . bo i tak bedzisz potrzebowal aplikacji Origin na swoim komputerze aby ją uruchomić, w aplikacji Origin naprawiasz gre i z biblioteki Origin ja pobierasz - tam tez zakladasz konto dziecku https://www.origin.com/pol/pl-pl/store/shop/the-sims
Jeszcze raz bardzo dziękuję ale niestety nie chcę mieć już nic wspólnego z aplikacjami EA. Straciłem już na to tydzień ( mimo, że mam wykupioną subskrypcję ) i nic. W tej sytuacji kupię po prostu grę na PS4 na płycie.
Połączyłem wątki, żebyśmy mogli wszyscy łatwiej śledzić problem i jego możliwe rozwiązania. Dziękujemy Wam za Wasze zgłoszenia. Ponieważ problem występuje tylko z grą The Sims 4 i nie dotyczy on wszystkich użytkowników, ciężko jest jednoznacznie dowieść, co może go powodować.
Dziękuje Ci @kreatora za Twoje sugestie. Czy ktoś z Was miał okazję je wypróbować?
Dodatkowo jeżeli dalej macie ten problem, czy możecie spróbować połączyć się, korzystając z innego punktu dostępowego do Internetu. Jeżeli macie kartę Wi-Fi może być to zwykły hotspot z Waszego smartfona. Przedtem wylogujcie się ze swojego konta i po połączeniu się z nową siecią zalogujcie się na nowo i sprawdźcie, czy uda się Wam pobrać grę.
Czy możecie napisać w tym wątku, kto jest Waszym dostawcą internetu? Dodatkowo jeżeli próbowaliście jakichkolwiek dodatkowych kroków, zamieście dodatkowe info, jakie to były kroki.
Dziękuje wszystkim za zwrócenie naszej uwagi na ten problem.
U mnie Internet osiedlowy, światłowód na kablu, działa bardzo dobrze. Próbowałem odinstalować i instalować ponownie xbox app oraz EA desktop l, usuwać foldery EA, czyścić pamięć podręczną EA desktop, używać APP Recovery, zmieniać ustawienia konta, uruchamiać EA desktop jako administrator, używać CC Cleaner. Tyle tak na szybko pamiętam. Generalnie wszystko działa. Pobierają się gry w XGP oraz EA, wszystkie poza The Sims 4. W przypadku tego tytułu po kliknięciu w "pobierz" kółeczko kręci się sekundę i dalej nic się nie dzieje.
@EA_Cekiel Witam i wznawiam wątek ponieważ nic się w tej sprawie nie zmieniło. Gry nadal nie można pobrać pomimo opłaconego XGP Utimate. Rozmawiałem w Sobotę z pracownikiem Microsoft, który poinformował mnie, że EA zna ten problem i że zostanie to naprawione do 24 - 48 h. Niestety mamy wtorek in nadal nic. Z góry dziękuję za pomoc w tym temacie bo bez sensu przedłużać abo skoro nie działa ...
Widzę również, że nie jest Ci obcy wątek na forum w języku angielskim, który porusza dokładnie ten sam temat 👍.
Ponieważ w dalszym ciągu zbieramy informacje, które pomogą nam ustalić przyczyny tego problemu. Poproszę Ciebie jak i innych użytkowników, którzy borykają się z tym problemem o wygenerowanie raportów, które ułatwią nam diagnozę tego problemu.
Możecie to zrobić, uruchamiając EA Error Reporter. W tym celu z menu EA Desktop wybierzcie "Pomoc" i dalej opcję, która na tę chwilę nazywa się "Zgłaszanie błędów Origin".
1) Wybierzcie kategorie Pobieranie gry
2) Opiszcie swój problem. Podajcie jak najwięcej szczegółów. Czy problem pobierania dotyczy tylko gry The Sims 4, czy napotykacie na podobne trudności w przypadku pobierania innych tytułów? Czy pojawiają się dodatkowe komunikaty, kiedy próbujecie pobrać grę? Jeżeli tak, to jaka jest ich treść?
3) Możecie podać numer zgłoszenia, w przypadku, kiedy wcześniej w tej sprawie kontaktowaliście się z Centrum Pomocy EA.
4) Żeby wysłać zgłoszenie, wymagane jest udostępnienie informacji diagnostycznych przy wysłaniu zgłoszenia.
Po kliknięciu "Wyślij zgłoszenie" skopiujcie ID zgłoszenia. Możecie się nim później podzielić przy Waszych wpisach na forum, które dotyczą tego problemu.
Jeszcze raz dziękujemy za wszelkie info i Waszą cierpliwość podczas zbierania informacji, który dotyczy problemu rozpoczęcia pobierania gry.
@EA_Cekiel Zgadza się, szukam rozwiązania również na innych forach, FB, Reddicie itd. Zgłosiłem ponownie błąd. Numer zgłoszenia : d93f1e9e-4373-4854-8bf1-342283fa4bd5
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 6 hours ago7,545 Posts