Recent Discussions
Problem z uruchomieniem Battlefield 2042 PS5
Witam, mam problem, Battlefield 2042 na PS5, konsola zaktualizowana, gra tak samo, ale nie mogę nic odpalić, bo za każdą opcja co wybieram łączy mi się z playstation plus i wyskakuje aby wykupić jakiś pakiet, Obojętnie co wybiorę to samo ,, łącze online ,, i od razu playstation plus. Czy żeby zagrać trzeba to wykupić? pozdrawiam1.5KViews0likes24CommentsGrafiki z Battlefield 2042 od użytkownika Drozdek
Siemka! Jako, że zajmuję się Concept Art'ami i Cinematic'ami w szczególności z serii Battlefield, to jakiś czas temu zrobiłem przeróbkę tapety wersji Ultimate z motywem trybu Hazard Zone. Dajcie znać jak Wam się podoba i czy macie ochotę na więcej. A jeśli macie też jakieś pomysły to również piszcie tutaj lub na prywatna wiadomość na Twitterze Oraz wersja z logiem Widzimy się na polu bitwy!!!I_Drozdek_I4 years agoNew Scout3.5KViews7likes21Commentswywalanie gry bez żadnych błędów.
Witam. Wybaczcie wylew frustracji ale po wydaniu 4 stów mam prawo zhejtować ten zlepek *****. Czy ktoś może mi wytłumaczyć co z tą grą jest nie tak ? A o co mi chodzi zapytacie, a już tłumaczę. Ta gra stwierdziła że będzie się wywalać do pulpitu bez błędu co drugą rundę, tak dobrze czytacie co drugą rundę. Bywają błędy Directx ale to już chyba nie do ogarnięcia ( mimo włączania/wyłączania dx12 - nic to nie zmienia, serio :P ). Gram płynnie na nisko/średnich ustawieniach, nie mam lagów, zacinek podczas gry (no menu główne i start rundy lagują ale co zrobisz). Włączam grę i pierwszą rundę gram bez żadnych problemów, gra działa i super. Ładuje się druga runda i tu losowość, raz na początku, raz w połowie a czasem pod sam koniec rundy oglądam pulpit bez żadnego komunikatu, błędu ot tak strzelam, biegnę i po grze. Problem występuję w All out Warfare, w Portal jest nieco lepiej. Jakie mam sprzęt ? CPU - Ryzen 3700x GPU - RX 580 XTR 8Gb ( myślałem że to tutaj leży problem, poprosiłem serdecznego przyjaciela aby wpadł z swoim rtx 2070 super i zrobimy test i zgadnijcie co - NIC TO NIE ZMIENIŁO) Ram - Corsair Vegeance 2x8GB PSU - Seasonic 650W Mobo - Aorus B450 PRO Dysk - ADATA XPG SX6000 PRO Windows 10 + najnowsza dostępna wersja, sterowniki tak samo - wszystko aktualne. Ma ktoś pomysł co zrobić ? Czy zostaje czekać aż łaskawie DICE ogarnie problem ? Edit. A co sam próbowałem zrobić z tym fantem ? Reinstal systemu + format Reinstal gry Próbowałem różne wersje sterowników, różne ustawienia detali w grze od najniższych do najwyższych grywalnych.948Views0likes21CommentsBeta Battlefield 2042 - Wasze opinie spostrzeżenia, klipy z gry, zrzuty ekranu
Cześć wszystkim, Długo oczekiwana beta gry została już udostępniona w ramach wczesnego dostępu (jeśli jesteście posiadaczami EA Play, lub zamówiliście grę przedpremierowo - nie zwlekajcie i pobierzcie ją!) Chcielibyśmy zachęcić Was do podzielenia się z nami Waszymi spostrzeżeniami i wrażeniami z gry. 🙂 Dodatkowo jeśli już podczas bety udało się Wam ująć jakiś "Battlefield moment" koniecznie się podzielcie nim z nami! 🙂 Pamiętajcie o konstruktywnej formie Waszych wypowiedzi i przestrzeganiu zasad forum. Do zobaczenia w Battlefield Bezpaci!EA_Kuba4 years agoCommunity Manager2.2KViews4likes18Comments[PC/PS/Xbox] Nie udało się wczytać trwałych danych
Witam, Mój problem z battlefieldem 2042 wygląda następująco. Grałem pare godzin bez błedów, wieczorem próbując grać 80% prób dołaczenia do gry kończyło sie komunikatem nie udało się wczytac trwałych danych. Po czym gra wracała do menu głównego. Kody błedu jakie wyskakiwały były różne: 600P:40 1302P:1300P:13C 2002G Dodam, że podobne problemy miałem również w bfV i bf4, również wyrzucało mnie z gier z powodu połączenia. Wtedy próbowałem różnych metod, odinstalowywania origina, gry itp. nic nie pomogło. Zrobiłem test UOtrace i wynikło z niego, że trace jakaś część pakietów po drodze... Co mam zrobić w tej sytuacji? Nie chce odpuścic nowego bfa bo mi sie podoba. Pytałem kolegi sieciowca, mówił ze mam zablokowane jakieś porty w routerze??? Zostało mi dzwonic do dostawcy internetu? Tylko co mu powiedzieć? Niestety nie znam sie na sieciach i nie wiem w czym jest problem więc licze na odpowiedz czy wina leży po stronie dostawcy czy mojej? P.S wszystkie sterowniki aktualne... naprawde probowałem wszystkiego, naprawiać gre, kasujac dane lokalne itp, wszystkie poradniki ktore znalazlem w internecie nie pomogły.. Pozdrawiam 🙂 EDIT 0.1 Teraz nawet nie moge wejść do gry, ponieważ podczas łaczenia z usługą online czekam 2-3min i wyskakuje błąd o trwałych danych z podobnymi kodami błędu.Solved1.8KViews0likes16CommentsCzarny ekran i powrót do menu podczas próby dołączenia do serwera
Witam! Odkąd pobrałem grę nie jestem w stanie w nią zagrać ponieważ podczas próby dołączenia do serwera pojawia się czarny ekran a później powrót do menu tak jak na filmiku. Oto co próbowałem: ponownie pobrałem grę dodałem aplikację EA app i grę do wyjątków w antywirusie (Norton 360) użyłem narzędzia "napraw grę" w EA app ponownie pobrałem aplikację EA app ponownie zainstalowałem sterowniki do karty graficznej (są najnowsze wersja 531.29) Żadne z w/w rzeczy nie pomogło. Załączam plik DxDiag oraz proszę o pomoc.Solved1.3KViews0likes14CommentsMigająca woda i ziemia
Witam ostatnio po małym upgrade komputera na nowy procesor płytę główną oraz ramy, w w grze mam dziwnie migoczące elementy, są to głównie ziemia woda, czasami coś na niebie, występuje to też w bf3 ale nie aż tam mocno, w innych grach nie ma tego problemu, ktoś wie o co może chodzić ? ryzen 5 3600 msi tomahawk b450 max ii G.SKILL 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Aegis gtx1070 gigabyte gaming g1 link do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=RGRRdjCo5bc&ab_channel=SeriesSolved779Views0likes14CommentsRozgrywka w grze multiplayer
Witam. Jeśli chodzi o mechanikę gry, czyli strzelanie i poruszanie się postaci jest rewelacyjne. Ludzie którzy piszą że jest za długie TTK nie potrafią strzelać czy kontrolować odrzutu broni. Mnie się strzela przyjemnie wystarczy w opcjach dostosować sobie field of view oraz czułość strzelania aby można kontrolować recoil i możesz się strzelać z snajperami na średnim dystansie. Nie zapomnijmy o tak ważnym aspekcie jak pancerze. Mając żołnierza który jest wyposażony w dodatkowy pancerz będziemy musieli troszkę więcej w niego wpakować kul to normalne. Dłuże TTK pozwala Ci na określenie czy dana osoba gra na cheatach czy nie. Dlatego prośbę mam do EA i DICE nie zmieniajcie tego TTK!!! Niech ludzie nauczą się kontrolować odrzut broni,a nie pisać farmazony i uciekać do programów hakerskich bo sobie rady we grze nie dają. Wszyscy odnoszą się do nowych wersji Battlefield. Natomiast muszę zauważyć że może graficznie i revolution jest z tych młodszych wersji, ale jeśli chodzi o strzelanie i poruszanie się postaci przypomina mi to Batlefield 3 na sterydach. Piękna robota DICE mam nadzieję że finalnie gra będzie w większości naprawiona. Jeśli chodzi o mapę i jej wielkoś w stosunku do graczy może jest i duża i powinna liczyć 200 osób, a może i nawet 220 co do takiego rozmiaru bo 128 graczy to dla niej za mało. Można zwiększyć ilość graczy na serwerach albo poprostu pomniejszyć mapę. Każda mapa powinna być tak zaprojektowana aby odpowiadała ilościom graczy na serwerze. Myślę że DICE mogło by coś takiego wprowadzić że na 5 mapach ilość graczy jest adekwatna do jej wielkości. Ludzie którzy grali w BF3 i pamiętają jak świetnie się bawili podczas grania czy na turniejach ESL powinni być zadowoleni. Ponieważ czasy turniejów znów mogą powrócić. Na koniec dodam że mam nadzieję iż mapy będą zróżnicowane, a dodatki dostarczą nam nowych map gdzie będzie podział na wojnę totalną i walkę w zwarciu by również rozgrywki toczyły się w przestrzeniach zamkniętych. Pozdrawiam studio i czekamy do 19 Listopada na premierę.1.1KViews4likes14CommentsProblem z dołączeniem do gry
Cześć! Mam problem z dołączeniem do meczu. Dzieje się tak od ostatniej aktualizacji - sterowniki aktualne, gra naprawiana - brak niespójności. Po odliczaniu, trwa dołączanie do meczu przy czym jest czarny ekran i jest powrót do menu. Nie da się dołączyć do żadnego meczu. Pozdrawiam!Solved1.1KViews0likes13CommentsZwrot hajsu za ten *
Witam, Mimo iż minął czas na zwrot hajsu przez Origin. Chciałbym prosić o zwrot kasy za ten crap. Steam daje taką szanse, żeby nawet teraz zrobić zwrot. Ja kupiłem to przedpremierowo myśląc, że będzie to super gra. Wyszło, że to * owinięte w złoty papierek. Nikt w to nie gra. Wydałem na to 400zł i żądam zwrotu. Mam nadzieję, że uda się ugodowo inaczej zgłaszam to do UOKiK. Do tej pory nie widziałem żeby EA wydało aż takie *. Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś z EA Polska i pomoże mi z tym...2.2KViews0likes13Commentsczy MOD Hazard Zone bedzie "kiss of death" dla Escape from Tarkov
Mam pytanie o MOD Hazard Zone (inspirowany EFT), czy jest już jakieś forum dotyczące tego trybu lub możliwy kontakt z dev? Zasadniczo to bardzo dobry kierunek, zupełnie nowy segment Targetu, sam pomysł mający duży potencjał o ile oczywiście zostanie zrealizowany w szerokim zakresie (podobnie jak zrobiło Activision z PUBG - mam taka nadzieję ale nie ma żadnych informacji o zakresie tych inspiracji). Obecnie EFT umiera, podążają drogą dokładnie donikąd, wielkie aspiracje poparte znikomym doświadczeniem, błędnie wybrany engine (do czego sami obecnie już się przyznają) i cała długa lista problemów które częściowo usuwają ale są też takie które w ogóle nie będą rozwiązywane. Społeczność EFT ma dość braku kompetencji nieogarniętych DEV którym kończy się hajs i czas Bata od ponad 4 lat (zawracanie uwagi Dev na problemy kończy się banami na forum), producent opera swoje zyski na przychylności TTV oraz przymyka oczy na cheat'y, trochę to szokujące, serwery pustoszeją, końca prac nie widać, ciągle przesunięcia terminów patch'y a na deser należy też pamiętać o takich nowych możliwościach jakie daje np. Unreal Eengine 5 tak więc już teraz cały świat EFT już nie szokuje jakością grafiki a co dopiero w dniu premiery - o ile w ogole to za być może kilka lat?. Natomiast sama idea połączenia czegoś stylizowanego na ala Fallout z ogromną bazą modyfikacji broni, jakimś uproszczonym trybem ekonomii w tym giełdy ala ebay, systemu produkcji a ponadto i to co tworzy chyba największą różnice oraz jakość zabawy czyli dreszczyk emocji wynikający z możliwości utraty wnoszonych na raid rzeczorków, stylu błyskawicznych i w miarę realistycznych starć, systemu obrażeń i leczenia,questy itd. warty jest podtrzymania przez jakiś lepiej zorganizowany i kompetentny team (opina moja i kilkunastu osób z którymi spędziłem masę czasu w EFT, takich opinii jest tez bardzo dużo na forum i kanałach graczy). Owszem według części ludzi EFT jest trudne ale moim zdaniem właśnie to jest świetnym wyzwaniem, to powoduje ze np. ponad 3k godzin spędzanych bez znudzenia nie jest wyjątkiem w tym tytule. Pomimo braku szczegółów HZ może być prawdziwym "kiss of death" dla EFT za co już teraz trzymam kciuki. g0d904Views0likes12CommentsDot.: BATTLEFIELD 2042 Crashuje komputer
Mam podobnie..mogę włączyć grę , grać, ale podczas wyłączenia zresetuje mi pc ,i tylko na tej grze obojętnie na jakie ustawienia załącze , inne gry na max ustawieniach i wsio działa.... Robiłem czyszczenie pamięci,usuwałem pliki z BF, naprawa plików i dalej to samo...1KViews0likes12Comments